Color it, missmatch it and love it

Fredagen vecka fyra
Tema;

image41

Hjärtkärlekschokladcocosmoccamums à la halva satsen

Observera att detta bara är ett halvt recept.image39


Smet:

3 dl vetemjöl
4 dl vatten
1½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1dl olja
3 tsk bakpulver

3 msk kakao


Glasyr:
3 msk kakao
3 msk kaffe

3 tsk vaniljsockor

1 msk olja
4 dl florsocker
Cocosflingor (eller annat roligt; t.ex. sockerhjärtan, cappucinopärlor, nötter och dylikt)


Ugn: 225°C

Blanda ihop smeten - den ska vara klumpfri och brun (ju brunare desto bättre).

Nu kommer du till det svåra valet; långpanna- eller muffinsformat? Det är livets stora fråga. Vi valde muffinsformatet, och då delvis i en hjärtformad sådan. Dom blev snygga, så testa det.


Släng in dom i ugnen och beroende på valet du gjorde tidigare ska dom förbli där inne i olika långa tidsperioder.

Vi chansade på sådär 5min (muffinsformatet) och då blev dom ganska så lagom gräddade (10 min för långpannan). Under tiden blandar du ihop glasyren - allt på en gång. Den kan verka ganska så ja.. lös? Men oroa dig inte, den stelnar i kylskåpet (om du har tur).


Ja, då var det dags att ta ut kakan - gör det när din "äggklocka" ringer (för den satte du på 5 min väll?). Nu ska dom svalna.. låt dom göra det. Häll sedan ut glasyren över kakan/kakorna och hoppas på att en del i alla fall hamnar där det ska. Sedan slänger du på cocos (eller något av det andra roliga vi tipsade om tidigare).

Om du nu var lite tråkig och gjorde kakan i långpanna så måste du skära upp rutor innan du är ganska så klar. Rutorna fixar du till genom först skära kakan på längden några gånger (5 cm per rad) och sen skär du den på andra ledden, företrädelsevis även 5 cm här med. Nu är det inte långt kvar tills du får äta dom. Ställ in dom i kylen tills glasyren stelnad lite i alla fall och nu; momenten du längtat efter under hela proceduren - ÄTA DOM! Ja, varsågod. Hej rå!


RSS 2.0